Galériával

2020.03.06. 17:30

Pompás frizurák és mesés sminkek versenyeztek Szolnokon

Harminckét leendő fodrász és huszonkilenc kozmetikus versenyző tüsténkedett izgatottan az intézmény központi aulájában pénteken. Az indulók mellett természetesen modelljeik is feszülten koncentráltak és igyekeztek minél együttműködőbben helyt állni a megméretésen.

Szabó Lilla Laura

Fotó: Mészáros János

Az alkalmi smink fordulójában egy jól összeszokott testvérpár is lázasan dolgozott. A Kalmár lányok a diszkó világát szerették volna megidézni a színekkel, formákkal.

– Már nagyjából egy, másfél hónapja készültünk a versenyre, többször elkészítettem a sminket Imolának, hogy itt a versenyen megadott időre biztosan be is tudjam fejezni – árulta el Kalmár Krisztel Gitta, aki a Szolnoki SzC Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskoláját képviselte.

Hozzátette, hogy bár nagy öröm lenne számukra egy jó eredmény elérése, a tapasztalatszerzés és a bemutatkozás lehetősége már önmagában sokat jelent nekik. A zsűri tagjai közben folyamatosan sétáltak a versenyzők között, hogy az elmélyült munka közben is megfigyelhessék a leendő szakembereket. Komáromi Nikolett két versenyzőt kísért. A frizuráját már elkészítették, a fantázia kategória témája a szivárvány volt. Ehhez passzol majd a sminkje is.

– A ceglédi Bem József Műszaki Szakközép és Szakiskolából érkeztünk. Izgulunk, de nagyon jó élmény itt lenni. Magam is kozmetikusnak tanulok, de most modellként érkeztem – részletezte Nikolett.

A sminkes forduló előtt a fodrászverseny női szakágában, fonás kategóriában készültek káprázatos hajköltemények.

– Minden szakembernek, tanulónak van egy erőssége, így a versenyen természetesen ezen a területen szeretnének bizonyítani, itt sem volt ez másképpen. A fonat versenyszámban nehéz volt elbírálni a helyezéseket, hiszen számtalan gyönyörű, aprólékosan elkészített frizura született. Sőt, két indulót különösen nagy dicséret illet, magam is elámultam a pompás fonatokon! – részletezte Gaál Gabriella ezüstkoszorús mesterfodrász, a fodrászati szakág zsűri elnöke. Az aula egyik sarkában egy fiatalemberekből álló csapat várta, hogy a férfi hajvágás fordulója következzen.

– Azért indultam a versenyen, hogy a meglévő tudásomat mélyítsem és tapasztalatot gyűjtsek. Azt gondolom, a férfiak szintén igényesek a megjelenésükre, a hajukra, ez engem is mindig érdekelt, szerettem volna megtanulni a szakmát. Szerintem a legnehezebb a férfi haj vágásánál a forgók környékének alakítása. Viszont ha valaki elégedett a végeredménnyel az büszkeséggel, jó érzéssel tölt el – nyilatkozta Kaló Bence, aki szintén a házigazda intézmény tanulója. Modellként egyik barátja érkezett Bencével. Czene Mihály a Szolnoki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumának diákja.

– Nyugodtan rá merem bízni magam, tudom, hogy remek lesz az eredmény! – mondta határozottan egy mosoly kíséretében.

Az aulában a versenyzők és modelljeik mellett jó néhány érdeklődő szintén jelen volt, így az óriási tér hamar megtelt emberekkel. A vendégek eligazítását és a tűzvédelmi szabályok betartását az intézmény első éves rendészeti tanulói segítették.

– Biztosítjuk a lépcsők átjárhatóságát, útbaigazítjuk a résztvevőket a mosdók, öltözők felé – mondta Molnár Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában