Galériával

2020.03.01. 19:00

Szakmai műhelymunka színesítette a jászberényi dalostalálkozót

A Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület szombaton dalostalálkozót szervezett az Ifjúsági Házban. A meghívott énekkarokkal már évek óta baráti kapcsolatot ápol a jászberényi népdalkör.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Az összejövetel célja ezúttal az éneklés örömének megélése, a közösségek erősítése, valamint a szakmai tapasztalatok átadása volt. A rendezvényen Mátics Béláné, az egyesület elnöke és Nemes József, jászkapitány köszöntötte a résztvevőket. Tíz jászsági népdalkör hét-hét perces dalcsokorral mutatkozott be, majd szakmai műhelymunka keretében eszmecserét folytattak az énektechnikákról, a produkciókban szereplő dalok összeállításáról.

Mátics Béláné elmondta: több dalos csoportban problémát jelent az, hogy nem tudnak fiatalítani. A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán elnyert támogatásból valósították meg. A találkozón a jászsági és magyar népdalkincs gyöngyszemeit mutatták be a fellépő csoportok: a Jászberényi Kossuth Népdalkör, a jászjákóhalmi Községi Népdalkör, a Kék Nefelejcs Népdalkör (Jászfelsőszentgyörgy), a Hidi Asszonykórus (Jánoshida), a Csillagvirág Énekkar (Jászboldogháza), Rozmaring Népdalkör (Jászfelsőszentgyörgy), Muskátli Népdalkör (Jászapáti), Fehér Akác Népdalkör (Jászfényszaru), Községi Népdalkör Jászjákóhalma Egyesület és a Kunráth Sándor Népdalkör (Jászszentandrás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában