Vita nélkül zajlott a képviselő-testületi ülés Berényben

A koronavírus-járványra való tekintettel vita nélkül tartotta rendes, nyílt ülését Jászberényben a képviselő-testület szerdán a városháza nagytermében.

Illés Anita

Forrás: Archív fotó

A napirendi pontok tárgyalása előtt egy perces néma csenddel adóztak a 2020. március 6-án 95 évesen elhunyt Dr. Molnár-Lombar László, Jászberény Városért Pro Urbe érdeméremmel díjazott kutatómérnök emléke előtt.

Dr. Szabó Tamás (Fidesz-KDNP) ügyrendi hozzászólásban felvetette, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel a teremben összegyűltek száma miatt minél rövidebb idő alatt, vita nélkül szavazzanak. A testület jóváhagyta ezt, így alig egy óra alatt döntöttek a huszonnégy napirendi javaslatról. Elfogadták többek között a Jász Múzeum és a Jászberényi Városi Könyvtár 2019. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolóját, valamint a két intézmény idei munkatervét.

Fotó: Gémesi Balázs

Döntöttek például szociális ellátásokról és azok igénybevételéről, az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás célú helyiségek bérleteinek szabályairól, a lakbérek megállapításáról is. Elfogadták az önkormányzat éves közbeszerzési tervét, a város idei környezetvédelmi akciótervét.

A költségvetési előirányzatok átcsoportosításáról, fedezet biztosításáról szóló előterjesztéssel kapcsolatban Budai Lóránt (KJE) polgármester ismertette, hogy Tamás Zoltán (Fidesz-KDNP) módosító indítványt nyújtott be a Csángó Fesztivál megrendezésére, a három millió forint helyett öt millió forintot szeretett volna erre átcsoportosítani. A városvezető tekintettel a kialakult rendkívüli helyzetre, nem fogadta be a módosítást.

Fotó: Gémesi Balázs

A képviselő-testület végül elfogadta a módosító javaslatot és megszavazták a Csángó Fesztivál megrendezéséhez a további kétmillió forintot. A nyílt ülést követően zárt ülésen tárgyaltak a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztásáról. A pályázati kiírásra érkezett három pályázatból kettő volt érvényes, ám végül nem sikerült új ügyvezetőt választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában