A jászberényi kórház előtt is sátor áll

A koronavírus-járvány elleni védekezés keretében a betegek előszűrésére alkalmas katonai sátrat állítottak fel hétfőn a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház bejáratánál.

Illés Anita

Katonák állították fel a sátrat a bejáratnál

Fotó: Mészáros János

– A Magyar Honvédség legfontosabb feladata a lakosság biztonságérzetének szavatolása – mondta Kiss Róbert ezredes. Megyénkben a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kapott ilyen feladatokat.

– A honvédség veszélyhelyzettel kapcsolatos feladata például a honvédelmi irányító törzsbe, illetve kórházparancsnoki beosztásba kollégák delegálása – tette hozzá Kiss Róbert.

Az ezredes elárulta, a sátrat a 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái a kórház főigazgatója és kórházparancsnoka kérésére telepítették a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház bejáratához. Szerepe az lesz, hogy a kórházba belépő betegek előzetes vizsgálatát, izolációját tudják benne elvégezni. Ez a harmadik ilyen katonai sátor megyénkben. Az első kettőt nemrég a szolnoki MÁV Kórházban és a Hetényi Géza Kórházban helyezték el.

Katonák állították fel a sátrat a bejáratnál
Fotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában