Homoktövisvelőt kapnak több jászsági település lakosai

Jászszentandráson és Jászkiséren az önkormányzat valamennyi háztartásnak egy adag homoktövisvelőt adományoz – olvasható a települések közösségi oldalán.

Illés Anita

A C-vitaminban bővelkedő gyümölcs számos jótékony hatással rendelkezik. Növeli a szervezet ellenálló képességét, ami bizony nagyon fontos járványhelyzet idején. Köztudott, hogy a Himalája vidékéről származó vitaminbomba erősíti és védi az immunrendszert, kedvezően hat többek között a májra, a gyomorra és fokozza az anyagcserét. Fogyasztható például teába, joghurtba, mézzel keverve, vízhez vagy gyümölcsléhez adva, lekvárok ízesítéséhez, de van, aki főzéshez savanyításként használja.

A pici gyerekeknek gyümölcspüréhez adva javasolják. Azt tudni kell, hogy a homoktövisvelő maximum egy hétig, hűtőben tartva használható fel. A gyümölcsvelőt Jászszentandráson az önkormányzat önkéntesei szombaton szállítják ki a háztartásokba. Jászkiséren pedig a jövő hét folyamán adják át, a jelenlegi helyzetre való tekintettel a kiosztás előkészületei már elkezdődtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában