szociális ellátás

2020.04.02. 19:00

Megszaporodtak a cserkeszőlői tanyagondnoki szolgálat tennivalói

A település lakosainak több mint fele külterületen él, róluk három tanyagondnok gondoskodik. A teendők sokasodnak, mert bár szállítást nem végeznek, olyan személyek is bekerültek az ellátottak körébe, akik eddig maguknak oldották meg a bevásárlást, gyógyszer kiváltását és az egyéb ügyek intézését.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Beküldött fotó

– A járványügyi helyzetben elmondható, hogy az ellátás iránt igények száma minden területen folyamatosan nő – hangsúlyozta Nagy Katalin tanyagondnok.

– Jelenleg kilencven időskorú, vagy rászoruló személyt látunk el, és emellett ötvennégy iskolás- és óvodáskorú gyermeknek szállítjuk ki az önkormányzat által biztosított ebédet. Amennyiben igénylik, minden hatvanöt évét betöltött személyt ellátunk vagy ápolunk – mondta.

Cserkeszőlőn három tanyagondnok látja el a külterületen élőket
Fotó: Beküldött fotó

A házi gondozást külön munkatárs végzi a faluban, így csökkentve a járványterjedés esélyét.

– Beszűkült az élettér, sok esetben csak a tanyagondnok jelenti a kapcsolatot a „világgal”, így telefonos ügyeletet is fenntartunk – emelte ki Nagy Katalin.

Mindemellett az önkormányzat is huszonnégy órás telefonügyeletet tart a település lakói számára a járványügyi helyzettel kapcsolatban, valamint polgárőrség segítségével a falu egész területén nappali és éjszakai járőr szolgálatot biztosít. Heti egy alkalommal ózongenerátor segítségével az összes önkormányzati gépjárművet fertőtlenítik, illetve védőfelszerelésekkel segítik a munkatársakat Cserkeszőlőn.

Fotó: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában