Beruházás

2020.04.29. 17:30

Új férőhelyekkel bővült a berényi Szivárvány Óvoda

Befejeződött a Szivárvány Óvoda és Városi Bölcsőde egy óvodai intézménnyé történő átalakítása és fejlesztése.

Illés Anita

Képszöveg: Megszépült a jászberényi Szivárvány Óvoda

Fotó: Gémesi Balázs

A több mint száznegyvenmilliós beruházáshoz az önkormányzat 2017-ben hetvennyolc millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat új bölcsődét létesített a városban, így a bölcsődei ellátás nem szenvedett kárt – áll a projektet ismertető közleményben.

Megszépült a jászberényi Szivárvány Óvoda
Fotó: Gémesi Balázs

A Szivárvány Óvoda az 1970-es években épült és sem épületenergetikai, sem a nevelési-oktatási törvényi előírások szempontjából nem felelt meg a mai követelményeknek. A meglévő ötcsoportos, 118 férőhelyes óvoda az átalakítás után nyolccsoportos, 192 férőhelyes intézménnyé bővült. Megvalósult a Szent István körút 18. szám alatti épület energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése. Az óvodában nem csak csoportszobákat létesítettek, hanem egyéb foglalkoztató helyiségeket is. Az épületre napcellák kerültek, így a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya növekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában