galériával

2020.05.07. 14:00

Elindulhat a munka a szolnoki tüdőkórház területén

Kezdődhet a tüdőkórház egykori parkjának rehabilitációja, mely az egyik leginkább várt fejlesztés a Városmajor úton.

Hartai Gergely

Fotó: Mészáros János

A csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, a Zagyva-menti terület számos szabadidős funkcióval rendelkezik majd.

– Mintegy 22 ezer négyzetméteres zöldfelületet fogunk felújítani. A parkban lesz többek közt egy 600 méteres futókör, játszótér és egy fogadóépület is kávézóval – részletezte a fejlesztéseket Lits László. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. vezetője közölte, a területre négy oldalról lehet majd bejönni. A park nyitva tartással működik majd, a pontos időszakokat azonban később határozzák meg. Megtudtuk, a munkálatok várhatóan ősszel fejeződnek be.

Szalay Ferenc polgármester ezután arról tájékoztatott, a területen 19 telket mértek ki, s ezeket egy zárt rendszerű liciteljárásban vásárolhatták meg azok, akik itt szeretnének építkezni. Kitért arra is, hogy a tüdőkórház épülete egyebek mellett környezetvédelmi szempontok miatt sem maradhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában