jászkunság/budapest

2020.05.14. 20:21

Gyanúsítottként hallgatták ki Boldog Istvánt

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István országgyűlési képviselőt.

Mészáros Géza

Boldog István

Fotó: Csabai István

Az ügyészség rendelkezésre álló adatai szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy különböző személyek bűncselekményeket követtek el. A megalapozott gyanú lényege szerint Boldog István e cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott – áll az ügyészség közleményében.

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áthelyezett ügyben eddig kilenc személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Április 24-én megérkezett a nyomozó ügyészségre az Országgyűlés elnökének értesítése a Boldog István mentelmi jogának felfüggesztéséről hozott országgyűlési határozatról.

A Központi Nyomozó Főügyészség a héten az országgyűlési képviselő lakóhelyén kutatást tartott, mely során bizonyítási eszközöket foglalt le. Boldog István csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Telefonon értük utol Boldog Istvánt, aki az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

– Helyes, hogy a hatóság végzi a dolgát. Természetesen ahogy eddig is, ezután is állok a hatóságok rendelkezésére – adott tájékoztatást a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában