helyreállítási munkák

2020.06.10. 11:30

Az abonyi vasútállomás fejlesztéséről egyeztettek

Kedvező fordulatot vett az abonyi vasútállomás helyzetének rendezése. Az önkormányzat arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy amióta felvették a kapcsolatot a vasúttársasággal, számos téren lépett előre a pályaudvar helyreállításának ügye. A közeljövőben ráadásul további fejlesztések szolgálhatják az utazóközönség kényelmét, biztonságát.

Hartai Gergely

A vandálok megfékezése érdekében biztonsági kamerákat is kihelyeznének a peronoknál

Forrás: Beküldött fotó

– A MÁV és a helyi önkormányzat kapcsolatfelvételének köszönhetően a vasútállomás és környéke sokkal rendezettebb lett. A jelenleg már működő váróteremben folyamatos a takarítás és a tisztasági festés – ecsetelte a közelmúlt eredményeit Lőrinczy Veronika. A polgármesteri hivatal sajtóreferense hozzáfűzte, a vasútállomás menti részt az utcafronton a kötelező önkormányzati feladatok ellátására létrehozott társaság, az ABOKOM Nonprofit Kft. rendszeresen karbantartja. Emellett a MÁV időközben több elhanyagolt területet is kitakarított: az elburjánzott növényzetet levágták, gallyaztak.

Elkészült egy új váróterem felújítása is, melyet hamarosan megnyitnak az utazóközönség előtt, amennyiben annak védelméről közösen gondoskodni tudnak. Jelentős előrelépés továbbá, hogy a peronos szakaszon a vandálok már nem garázdálkodnak. Korábban ugyanis mindennapos volt a kinti várók üvegfelületeinek szétverése. Megtudtuk, a károkozások visszaszorítása egy sikeres rendőrségi akciónak köszönhető.

– A pandémiás helyzet sajnos nem kedvezett az elindult folyamatoknak, most azonban újabb tárgyalások következnek. Reményeink szerint pár héten belül egy kölcsönösen előnyös, kétoldalú megállapodást írhat alá az önkormányzat a vasúttársasággal – folytatta a szóvivő.

A tervek szerint több kamerát is telepítenének majd az állomás területére, ám ehhez önkormányzati segítség is kell. A vadonatúj rendszer kialakítása ugyancsak a rongálások megszüntetését szolgálná. Lőrinczy Veronika kifejtette, hogy a május végi közös tanácskozáson jelen volt Gáspár Csaba, az ABOKOM Nonprofit Kft. ügyvezetője is, aki segítséget nyújt az abonyi vasútállomás környékének rendben tartásában. A használaton kívüli illemhelyet, több lepusztult és funkcióját vesztett építményt a cég munkatársai bontják le az elkövetkezendő hetekben. Részt vett a megbeszélésen András Lehel, Abony őrsparancsnoka is, aki szervezetének segítségéről biztosította az érintetteket.

Parkolót is szeretnének

– Egy új parkoló kialakításának lehetősége is felmerült, valamint egy korszerű illemhely is jogos igény a város részéről. A MÁV illetékesei ígéretet tettek arra, hogy új menetjegy-automatákat telepítenek az állomás épületébe – összegezte mondandóját Lőrinczy Veronika, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában