verseny

2020.06.30. 16:30

Környezetük szépítésére ösztönzik a szolnokiakat

Keresik Szolnok déli városrészének legszebb virágoskertjét és veteményeskertjét.

Kovács Berta

A Contact Mksz által működtetett Újvárosi Fejlesztési Iroda (UFI) intézett felhívást az itt élőkhöz, hogy mérettessék meg kiskerjüket. A jelentkezők veteményeséről vagy virágágyásairól az iroda munkatársai fotót készítenek és feltöltik az UFI közösségi oldalára. A legtöbb kedvelést kapott kerteket pedig a támogatóknak köszönhetően értékes ajándékcsomagokkal jutalmazzák a tervek szerint.

– A kezdeményezés célja egy városszépítő mozgalom elindítása, mely része a városrész életminőségének javítását célzó stratégiánknak. Szabadidős, esztétikai, illetve városképjavító jellegű beruházások, programok, illetve önkéntes munka révén igyekszünk elősegíteni, hogy a városrész lakosai minél élhetőbb közegben tölthessék mindennapjaikat – hangsúlyozta dr. Molnár Beáta, a Contact Mksz elnöke.

– Az ott élők sokat tesznek annak érdekében, hogy saját környezetük szebb és vonzóbb legyen, ezt szeretnénk is megmutatni. A felhívás ötletét az adta, hogy a várossal együttműködésben osztottunk szét virágokat és palántákat, és már akadnak is jelentkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában