magyar honvédség

2020.06.27. 17:00

Már több mint húsz embert vettek fel megyénkből

A koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel, speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálati formát hozott létre a Magyar Honvédség.

Mészáros Géza

Budapest, 2018. július 8. Altisztavatás a fõvárosi Hõsök terén 2018. július 8-án. Az avatáson csaknem háromszáz, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett katona tette le ünnepélyes altiszti esküjét. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

Mint arról Molnár János őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartási Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka hírportálunk érdeklődésére beszámolt, az új szolgálati forma meghirdetése óta egyre többen érdeklődnek a munkanélküliek számára létrehozott speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat iránt.

Országszerte, folyamatosan zajlik az érdeklődők alkalmassági szűrése, civil orvosi és pszichológiai vizsgálata. A megyében folyamatos a toborzás, már több mint húsz fölött van azok száma, akik a felvételi eljárást követően minden követelménynek megfelelnek, és július elsejétől elkezdhetik a kiképzést.

A programban részt vevők egy hat hónapos, több fázisú kiképzést kapnak, melyért havi bruttó százhatvanegyezer forint illetmény, továbbá napi ingyenes étkezés, ruházati ellátás és útiköltség-térítés jár. A munkaidő végén természetesen a katonák hazamehetnek a családjukhoz.

Azok a tizennyolcadik életévüket betöltött magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik legalább nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkeznek – tájékoztatta hírportálunkat Molnár János őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában