közösségi összefogás

2020.06.14. 11:30

Rendbe hozták a tanyamúzeumot az apáti honismereti szakkör tagjai

A Vándorfy János Honismereti Szakkör tagjai a minap kívül-belül rendbe tették a Jászapáti határában található tanyamúzeumot.

Illés Anita

Az eszköztárban helyezték el a régi vetőgépet

Fotó: Illés Anita

Barta István szakkörvezető elmondta, hogy a tavaszi nagytakarítást minden év áprilisában szokták elvégezni, ám a koronavírus miatt ezt idén el kellett halasztani. A csoport tagjai már nagyon várták, hogy a korlátozások enyhítése után, június elején újra találkozzanak egymással. Kitakarították a tanya helyiségeit, a gazdasági épületeket és rendezték a múzeum udvarát. Az eszköztárban kapott helyet egy 1930-as években gyártott vetőgép, ami a Rusvai család adományaként tavaly nyáron érkezett a múzeumba.

– Az eszköztárunk már nagyon zsúfolt, szeretnénk ebben az évben bővíteni – tette hozzá Barta István.

A múzeumban június 14-től vasárnaponként már rendes ügyeleti nyitvatartással várják a látogatókat. A szakkör idén is készül az egykori paraszti élethez kapcsolódó munkafolyamat bemutatására. A szeptemberre tervezett közösségi eseményen a szappanfőzés régi hagyományait elevenítenék fel.

Az eszköztárban helyezték el a régi vetőgépet
Fotó: Illés Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában