galériával

2020.07.30. 19:00

A Katolikus Szeretetszolgálat hetven évére emlékeztek Berényben

A jászberényi Katolikus Szeretetszolgálat Szent Klára Idősek Otthona csütörtökön jubileumi rendezvényen emlékezett meg a szeretetszolgálat megalapításának hetvenedik évfordulójáról.

Illés Anita

Az ünnepség a Barátok templomában kezdődött, ahol a szentmisét Szántó József főesperes, apát, plébános mutatta be. A szeretetszolgálat történetéről, a szívvel és szakértelemmel végzett szolgálatról Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója beszélt köszöntőjében.

– A kommunista államhatalom 1950-ben feloszlatta a szerzetesrendeket. Ebben a vákumban szükség volt otthonra, biztonságra, közösségre és ezekért a célokért alakult meg a szeretetszolgálat, mely gondoskodott az ellátás nélkül maradt idős, beteg szerzetesekről és apácákról – idézte fel, majd méltatta Vargáné Deme Katalin, a Szent Klára Idősek Otthona intézményvezetőjének tizenöt éves munkásságát, szolgálatát.

Az egyházközség nevében Gulyásné Turóczi Margit, az önkormányzat részéről pedig Budai Lóránt polgármester köszöntötte a jubiláló közösséget és vezetőjét. Az eseményen Vargáné Deme Katalin fényképekkel színesítve mutatta be a Szent Klára Idősek Otthonának múltját és jelenét. Az ünnepség részeként áldották meg az intézmény új kapuját, majd a rendezvény a közeli sportcsarnokban agapéval folytatódott. A programot kiállítás és az Új Tavasz Együttes lélekemelő műsora gazdagította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában