Galériával

2020.07.02. 07:00

A tiszafüredi önkormányzat is támogatta munkájában Párdy Bencét

Idén a Bodrog hulladékmentesítésén dolgozik Párdy Bence. A harminckét éves fiatalember tavaly – mindössze fél év alatt – ezeregyszázkilencven zsák műanyaghulladékot gyűjtött a Tisza-tavon. Látva elhivatottságát, egyre több támogatója van.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Legutóbb Tiszafüred Város Önkormányzata és a Highlights of Hungary csapata döntött úgy, hogy segít az önkéntesnek. Kérésére egy csónakmotort vásároltak neki, mellyel a jövőben még hatékonyabban dolgozhat a folyók megtisztításán.

– Sikerült egy használt, környezetbarát csónakmotort vásárolni, amit Bence az önkéntes környezetvédő munkájához fog használni – jelentette be sajtótájékoztatón Ujvári Imre.

A tiszafüredi Albatrosz Kikötőben július elsején tartott eseményen a városvezető elmondta: A nyolc lóerős, négyütemű Yamaha motort négyszázötvenezer forintért vásárolta az önkormányzat. Ezzel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatal önkéntes idén is folytassa a hulladékgyűjtést.

Támogatóinak köszönhetően sikerült fejleszteni Bence vízi közlekedését, a mostani adomány mellett már egy gyorsan mozgó és szűk helyekre is beférő csónak, valamint egy tutaj is a rendelkezésére áll. Mint megtudtuk, a fiatalember az idei évre a Bodrog megtisztítását tűzte zászlajára, jelenleg Sárospataknál ténykedik.

– Az összegyűjtött és partra került műanyagpalackokat, üvegeket újra hasznosítjuk – ismertette Molnár Attila Dávid, a PET Kupa alapítója. – Már három tiszai kikötőben épültek stégek a műanyag kupakok összeolvasztásának köszönhetően – magyarázta, hozzátéve: tárgyalásokat folytatnak arra vonatkozóan, hogy a Tiszából kiszedett üvegeket beolvasztanák és új palackokat készítenének belőlük, amelyekbe tiszai szódavizet lehetne később palackozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában