galériával

2020.07.16. 11:25

Átadták a Millérig vezető kerékpárutat

Csengőszóval vették birtokba a szolnoki AURIGA Életmód Rekreáció és Tömegsport Egyesület biciklisei a Millérig vezető bicikliutat csütörtökön az ünnepélyes átadó után.

Rimóczi Ágnes

Ahogy az a köszöntőkben is elhangzott, tulajdonképp ez a cél.

– Bízunk benne, hogy a beruházásnak köszönhetően sokan új élményeket élhetnek át itt a Milléri részen, és egyre többen fedezik fel az itt található szépségeket. Itt a lehetőség, hogy egyre többen kerékpárra üljenek, hiszen már Martfűtől Szolnokon át egészen idáig lehet biciklizni – hangsúlyozta Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere.

Gondolatait László Norbert, a városrész önkormányzati képviselője is megerősítette, s kiemelte, bízik abban, hogy a Millér is igazi turisztikai központ lehet. Az odajutás ugyanis már nem akadály. A Mester és Besenyszögi út találkozásánál nemrég megépített körforgalomtól a Szabadtéri Vízügyi Múzeumig épült kerékpárút elkészült és átadták.

A mintegy 740 millió forint európai uniós támogatásból megvalósult három kilométer hosszú szakasz végén, a Milléri-tó melletti betonos területen pihenőhely várja a túrázókat. S mint elhangzott, a jövőben a kerékpárút tovább épülhet a Tisza-tó felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában