Törökszentmiklós

2020.07.27. 14:00

Hasznos tanácsokat kaptak az életmódtábor résztvevői

A higiéniai előírásokat figyelembe véve, az összejövetelekre vonatkozó szabályok betartásával a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület megszervezhette idei életmódtáborát. A háromnapos eseményen harmincöt fő vett részt.

Rimóczi Ágnes

A táborban hasznos tanácsokat kaptak a résztvevők

Forrás: Beküldött fotó

– Az ellenőrzés alapján szerencsére mindenki egészséges volt, így teljes létszámmal vághattunk bele az eseményekbe. Ezúttal is számos szakmai programunk volt, az előadásokon szó esett a cukorbetegség kialakulásáról, veszélyeiről, de kaptunk tanácsokat az esetleges túlsúllyal és a terápiás életmóddal kapcsolatban is. Na és persze beszélgettünk az esetleges szövődmények felismeréséről, valamint kezeléséről is, hiszen ezek esetünkben egyéb komoly betegségeket is jelenthetnek – kezdte beszámolóját Buzás Sándorné.

A táborban hasznos tanácsokat kaptak a résztvevők
Fotó: Beküldött fotó

Az egyesület elnöke kiemelte, hogy a tábor idején szűrővizsgálatokat is végeztek, folyamatosan mérték a résztvevők vércukor-, koleszterin- és véroxigénszintjét, vérnyomását.

– Ételeinket a Bercsényi Miklós Gimnázium konyhájában készítették és szállították a helyszínre. Természetesen odafigyeltünk a vércukorszintre, azt étkezés előtt és után is megmértük azt. Szem előtt tartottuk a mozgás jelentőségét is, tornagyakorlatokkal mozgattuk meg az ülésben „elfáradt” izmainkat. Különlegességként agykontroll és meditáció színesítette a programot – számolt be a részletekről az egyesület elnöke, aki reméli, hogy a táborban részt vevők hasznosítani tudják az ott kapott ismereteket a mindennapokban.

A tábor a Törökszentmiklósi Népdalkör közreműködésével, vidám hangulatban, közös énekléssel és megelégedéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában