külföldre nem mennek

2020.07.17. 11:30

Kaland- és bibliatábort is tartanak Karcagon

A tervezett kilenc táborából – a két külföldi kivételével – hetet megvalósít a nyáron a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola – tudtuk meg Földváriné Simon Ilona igazgatótól.

Daróczi Erzsébet

Jót számháborúztak a gyerekek a sétánynál

Forrás: Beküldött fotó

– A táborainkat kicsit átalakította a járvány, de a lemondott hét hazai tábort még újra tudtuk szervezni, csak az angliai körutazás és az ötödik évfolyamosok Lengyelországba szervezett tábora marad el – mondta az iskolavezető. Hatodik alkalommal zajlik most a Magvető hagyományőrző táborunk két iskolaépületünkben, több évfolyamnak. A táborozók helyi kézművesmestereket (például fazekas-, tűzikovács-), kiállító- és bemutatóhelyeket is felkeresnek. A Vakációs Bibliahét harmincöt résztvevővel zajlik.

– A hetedik évfolyamos gyerekek augusztus elején mennek Örökség-táborba Berekdarócra, a BringaBalaton pedig már lezajlott, naponta kaptuk a szebbnél szebb balatoni képeket a táborozóktól – sorolja az iskolavezető, aki elmondta, azoknak a szülőknek, akik a járvány idején kivették a szabadságukat, gyermekfelügyeletet biztosítanak júliusban és augusztusban programokkal, szakképzett pedagógussal. A szülők ennek nagyon örültek, egyre többen veszik igénybe az ingyenes lehetőséget, hiszen így nyugodtan tudnak napközben dolgozni, s gyermekeiknek pedig tartalmas lesz a szünet, ha már családi nyaralásra nincs lehetőség.

– A nyári táborokkal lett igazán teljes ez a rendkívüli tanévünk, a kollégáim és a diákjaink is nagyon örülnek, hogy hónapok után végre itt újra együtt lehetnek. Ezek a táborok nagy feltöltődést jelentenek mindenkinek a szeptemberi iskolakezdésig – vélte az igazgató.

Jót számháborúztak a gyerekek a sétánynál
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában