pályázati forrásból

2020.07.13. 16:30

Korszerűsítették a falu óvodáját Szajolban

Korszerű tornaszobával bővült a Tiszavirág Óvoda. A szertárral, valamint akadálymentes mosdóval is ellátott, tornaeszközökkel és játékokkal felszerelt termet örömmel vették birtokukba a gyerekek.

Rimóczi Ágnes

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik pályázatának segítségével valósult meg, bruttó ötvenmillió forintot nyert erre az önkormányzat.

– Nagyjából ugyanennyivel egészítettük ki ezt az összeget, ugyanis még számos szükségszerű munkálatot kellett elvégeznünk. Így például az előírásoknak megfelelően fel kellett újítani a konyhát, ahová egy korszerű mosogatógépet is vásároltunk – számolt be a részletekről Szöllősi József.

A háromezer-hétszáz lelkes település polgármestere hozzátette, időszerű volt már az 1974-ben épült óvodaépület felújítása és korszerűsítése, szerencsére most mindez megvalósult.

– Bár a körülmények némileg hátráltatták a kivitelezést, mostanra elkészült, és megfelelően működik a mintegy száz óvodást befogadó nevelési intézmény – emelte ki a polgármester. Az időszerű felújítás keretében egyébként még kicserélték a fűtés- és vízvezetékeket, új nyílászárókat is beépítettek, illetve megújult a teljes tetőszerkezet, melyre két napkollektor is felkerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában