Tiszafüred

2020.07.14. 11:30

Közel ezer négylábúnak jelent segítséget a felajánlás

Július 10-én érkezett Tiszafüred-Örvényre az a kamion, amely a Csali Hungária Kft. adományát szállította. A kiskunhalasi székhelyű vállalkozás az Agrárminisztérium közvetítésével összesen öt tonna kutyaszalámit ajánlott fel a segítségre szoruló menhelyek számára.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A koronavírus-járvány sok szervezet és gazdálkodási társaság működésében okozott nehezen megoldható feladatot. Veszélybe került például számos állatvédő szervezet és menhely. Ezt a problémát igyekezett enyhíteni egy jelentős felajánlás.

A hatalmas mennyiségű szállítmány szétosztásában vállalt szerepet a tiszafüredi Járdán Éva, neki köszönhetően Tiszafüred mellett több Kelet-magyarországi szervezetnek is jutott a felajánlásból. Közel ezer menhelyen élő eben tudtak ilyen módon segíteni. Az adomány Bajáról Tiszafüredre történő szállításában a Julius-K9 egy nagy ponyvás kamionnal segédkezett.

A kedvezményezett állatmenhelyek Tiszafüreden vehették át a nekik szánt mennyiséget. A füredivel együtt összesen hat gyepmesteri telep és menhely kapott jó minőségű kutyaszalámit. A teljesség igénye nélkül jutott belőle Budapestre, Vásárosnaményba, Balmazújvárosba, Nyíregyházára és Abádszalókra is.

Mindenhol örömmel fogadták az adományt, mely nagy segítséget jelent az érintett menhelyek mindennapi működésében. A pandémiát övező rendkívüli helyzetben elmaradoztak a felajánlások, miközben a több száz négylábú ellátása folyamatos terhet ró az állatvédő szervezetekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában