felújítás

2020.07.25. 07:00

Rendezvények színtere lesz a közkedvelt erdő Abonyban

Közösségi térré alakítják a Parkerdő területét – számoltunk be korábban a kezdeményezésről. A helyszínen már elkezdődött a nyársalóhelyek építése, ugyanakkor számos más kültéri eszközt is elhelyeznek a település közismert ligetében.

Hartai Gergely

Forrás: Abony sajtó

A városháza július kilencedikei testületi ülésén is téma volt a Parkerdő rendezése. A meghozott döntés értelmében a képviselő-testület támogatja, hogy az önkormányzat tulajdonát képező, több mint hat hektár alapterületű zöldövezet a jövőben „szabadidőparkként” működjön.

A nyársalóhelyek építése már elkezdődött
Fotó: Abony sajtó

– Az ABOKOM Nonprofit Kft. a közmunkaprogram keretében nyilvános illemhelyet, vizesblokkot épít. Ez az alapja annak, hogy a Parkerdőben kulturált körülmények között lehessen nagyszabású városi rendezvényeket szervezni – közölte megkeresésünkre Lőrinczy Veronika. A polgármesteri hivatal sajtóreferense kiemelte, futókört is létesítenek a területen. Emellett a napokban négy darab szaletlit szállítottak az erdőbe, melyek összeszerelését már elvégezték a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában