kutyatartás

2020.07.01. 11:30

Szolnokon a gazdák megfelelő hozzáállásán is múlik a tisztaság

Az alcsiszigeti Holt-Tisza-parti részen újra és újra problémát okoz a fel nem szedett kutyaürülék.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Megoldásként felmerült, hogy jó lenne, ha kutyaürülék-gyűjtő edényeket helyeznének ki ebben a városrészben is. Van-e erre lehetőség? A kérdést eljuttattuk a lakókörzet önkormányzati képviselőjéhez. Ligeti József érdeklődésünkre elmondta, hogy a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. vezetésével történő egyeztetése alapján egyelőre sajnos nem tud pozitív választ adni.

– Jelenleg sajnos nincsen raktáron egyetlen kihelyezhető kutyaürülék-gyűjtő edény sem. Amennyiben a cég eszközbeszerzése megtörténik, úgy pótolják majd e hiányosságot. Addig is mindannyiunk nevében kérjük, hogy a kutyatulajdonosok takarítsák el, amit kedvenceik maguk után hagynának – tájékoztatott a képviselő.

Szintén az alcsiszigeti lakók kérése, hogy a városrészen lévő játszótéren szükség lenne még egy padra. Mint megtudtuk, ezt a kérést abban az esetben tudják teljesíteni, ha valahol feleslegessé válik egy ilyen ülőalkalmatosság, és át tudják ide helyezni azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában