Hajnal szele súgta

2020.07.15. 16:30

Új kötetet adott ki a fegyverneki Mészáros Ildikó

Hajnal szele súgta címmel új kötettel jelentkezik Mészáros Ildikó fegyverneki író, költő. A kiadványt az alkotó saját maga illusztrálta kavicsképekkel.

Molnár-Révész Erika

Mészáros Ildikó költő az új kötetével

Forrás: Beküldött fotó

– A kötet a legutóbbi két év termése. Egy-egy általam átélt esemény, ünnepség vagy temetés utáni gondolataimat fogalmaztam meg ezekben a versekben. Úgy vélem, mindenki megtalálhatja benne az őt foglalkoztató gondolatot – mondta legújabb munkájáról a költő, akinek ez már a hatodik verseskötete. A legutóbbi apeva verseket tartalmazó könyve egyébként a világon egyedülálló.

Mészáros Ildikó költő az új kötetével
Fotó: Beküldött fotó

Mészáros Ildikóé ugyanis az első olyan önálló kötet, amelyben csak egy szerzőtől és csak ilyen versek szerepelnek, összesen nyolcszázhat darab. Az apeva cím nélküli rövid vers, a szöveget klasszikusan középre igazított, úgymond „piramis” formában építi fel a szerző.

A költőnő eddig megjelent verseskötetei: Virágot kapni, Szivárvány, Az őrült szív, Ha én madár volnék, Apeva verseim, Hajnal szele súgta. De írt mesekönyveket is, mint a Pillangók tánca a dombon, és a Tiszaparti mesék, emellett novellákat és mondókákat is jegyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában