Galériával

2020.07.03. 20:00

Új sportpálya és kondipark is épült Tiszafüreden

A turizmus és a sport kiemelt területnek számítanak a Tisza-tó körül. A térségbe érkező források elsősorban ilyen jellegű fejlesztéseket támogatnak. Ennek egyik példájaként adták át az új multifunkciós sportpályát és kondiparkot július 2-án Tiszafüreden, a szabadstrandon.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

– Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen ma a turizmus stratégiai ágazat Magyarországon – mondta az ünnepségen Ujvári Imre, a város polgármestere. – Ezzel párhuzamosan olyan fejlesztésekben vagyunk érdekeltek, melyek az ide látogatóknak és itt élőknek tartalmas és minőségi kikapcsolódást jelentenek – fűzte hozzá a településvezető.

Három projektben, együttesen ötszázmillió forint értékben zajlik a Tiszafüredi Szabadstrand és környékének átépítése, korszerűsítése. Ennek részeként létesült egy új multifunkciós sportpálya, egy szabadtéri kondipark és egy moduláris stégrendszer. A három létesítmény kivitelezése és a hozzájuk tartozó eszközök beszerzése a Magyar Turisztikai Ügynökség százmilliós támogatásának köszönhetően történt.

– Idén öt településen, Abádszalókon, Kiskörén, Sarudon, Tiszanánán és Tiszafüreden vannak folyamatban strandfejlesztések a Tisza-tónál – ismertette Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. Kiemelte: nagy hangsúlyt fektetnek a családok számára elérhető infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztésére. Ennek fényében támogatják a Tiszafüredi Szabadstrand fejlesztését további tizenötmillió forinttal, melyből egy olyan mosdót alakítanak ki, amely kizárólag gyermekes családok számára lesz fenntartva.

Gratulált a most átadott fejlesztéshez Hubai Imre, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is. Hangsúlyozta: a három létesítmény mellett mostantól két – teljesen felszerelt – új motorcsónak áll az úszómesterek rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában