Galériával

2020.08.21. 17:00

Kitűnő pótléknak bizonyult a pótLake Tiszafüreden

Sokan várták idén is a TÓMÉK ötnapos programját, végül a koronavírus-járvány őszi visszatérésének veszélye, majd az emiatt bevezetett létszámkorlátozás a szabadtéri rendezvények esetében változtatásra kényszerítette a szervezőket.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Augusztus 16. és 20. között rendezték a pótLake – Tisza-tavi Napok néven a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelő fesztivált, melynek a tiszafüredi Halas tér és a Morotva Kerékpáros Pihenőpark adott otthont. Annak ellenére, hogy egyszerre csak ötszáz fő látogathatta az egyes koncerteket, nagy érdeklődés övezte azokat. Négy nap alatt színpadra lépett – a teljesség igénye nélkül – a Csík Zenekar, a Bagossy Brothers Company, Berecz András, Lovasi András, Rúzsa Magdi, a Fák Alatt Zenekar, a Kiscsillag, a Zaporozsec, Esti Kornél, a 30Y és a Vad Fruttik.

Fotó: Ujvári László

Több helyszínen bemutatók, közösségi- és gyermekprogramok várták a kilátogatókat. A helyi és környékbeli művészeti csoportok mellett számos vendég egyesület és tánccsoport adott műsort. A gyerekek megismerhették, hogy épül díszkert kizárólag használt PET palackokból, de aki kedvet érzett hozzá, a Tiszai PET Kupa csapatával csónakból és kajakokból gyűjthetett szemetet a Tisza-tavon.

A rendezvénysorozat keretében méltó módon emlékeztek meg az államalapításról. Nem maradhatott el a mezőgazdasági gépek hagyományos felvonulása sem, Tiszafüred utcáin dübörögtek végig az agrármonstrumok. A szervezők a négylábúkra és gazdáikra is gondoltak, a rendezvénysorozat részeként tartották meg a Dogs N Nature jótékonysági kutyasétát a Tiszavirág Ártéri Sétaúron.

Az elmúlt napokban elárasztották a közösségi oldalakat a pótLake-on készült szelfik és különféle képek, bejelentkezések, élő koncertfelvételek. A tapasztalat azt mutatja, hogy a fesztivál nemcsak a nevében volt frappáns, csattanós válasz a rendkívüli helyzetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában