Szolnok

2020.08.05. 19:00

Megelőzési és életmódtábort szervezett a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztálya, valamint a megyei és városi Balesetmegelőzési Bizottság programokban gazdag tábort szervezett a gyerekeknek.

Police.hu

Forrás: Police.hu

A közelmúltban két héten át közel nyolcvan gyermek hangos zsivaja verte fel Szolnokon a vízpart csendjét. A rendőrség pihenőházában saját kezdeményezésű és szervezésű napközis megelőzési és életmód tábort szerveztek a testületben dolgozó munkatársak csemetéinek.

A tábor lakói testközelből bepillantást nyertek a rendőri munkába, többek között fegyverzettechnikai, közlekedésrendészeti és bűnmegelőzési területen tettek szert különböző ismeretekre. Az egyenruhások megmutatták az érdeklődőknek a járőrautót és annak felszereléseit is, amely nagy sikert aratott a lurkók körében. A bátrabbak magukra öltötték a járőrök által használt felszereléseket és kipróbálták, milyen érzés egy rendőrautó, illetve egy rendőrmotor kormánya mögött ülni.

Fotó: Police.hu

A gyermekek életkorukból és tapasztalatlanságukból adódóan a legveszélyeztetettebb résztvevői a közlekedésnek, hiszen gyakran nem rendelkeznek még a biztonságos közlekedéshez szükséges ismeretekkel. A rendőrség közlekedésrendészeti szakembereivel a közlekedés veszélyeiről beszélgettek, megismerték a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait.

A rendőri szakmához kapcsolódó programokon túl volt ügyességi vetélkedő, kézműves foglalkozás, mozi és repülőmúzeum látogatás, valamint hajózás és különböző sportolási lehetőségek tették változatosabbá a tábor napirendjét.

A programokon és a foglalkozásokon a diákok a szép élményeken túl sok hasznos ismeretet szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában