Képzés

2020.09.13. 11:30

A számítógépek használatát tanították a tiszasülyi könyvtárban

Fel a NETRE! Ezzel a címmel tartottak ingyenes számítógépes oktatást a tiszasülyi könyvtárban. A résztvevők az alapokat vették át, a fájlkezeléstől kezdve a digitális szövegszerkesztésen át az online ügyintézés menetéig.

Kovács Berta

Jó hangulatban tanultak a tanfolyam résztvevői

Forrás: Beküldött fotó

A tanfolyamhoz a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár biztosított tíz számítógépet a résztvevőknek, további egy gépet pedig az oktatónak.

Balaton Mária könyvtárvezető, művelődésszervező elárulta, sokkal többen jelentkeztek volna a programra, mint ahány főt a gépek számának függvényében tudtak fogadni.

– Tiszasüly is elöregedő település, nagyon sok itt az olyan idős ember, akiknek messze élnek a hozzátartozói, így ritkán tudnak találkozni. Interneten keresztül viszont tudnák tartani a kapcsolatot, de hiányosak a digitális ismereteik – mutatott rá a könyvtárvezető.

– De nem csak idősek, fiatalabbak is érdeklődnek az ilyen jellegű tanfolyamok iránt. Sokan használják ugyan a közösségi oldalakat, rendelkeznek okostelefonnal, az azonban már gondot okoz nekik, ha szövegszerkesztőn meg kell írni egy hivatalos levelet. A vírushelyzet miatt megnőtt az érdeklődés az online rendelés vagy ügyintézés iránt is.

Jó hangulatban tanultak a tanfolyam résztvevői
Fotó: Beküldött fotó

Az oktatáson különböző korú érdeklődők vettek részt, a géphasználat rejtelmeibe a könyvtár munkatársai vezették be őket, a gyakorlati tudnivalókra helyezve a hangsúlyt. Arra törekedtek, hogy kerüljék a szakkifejezések használatát, közérthető nyelven adták át az ismereteket.

Balaton Mária elmondta, a továbbiakban is szeretnének hasonló képzéseket tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában