Galériával

2020.09.21. 17:30

Beiktatták Abádszalók református lelkészét, Fazakas Márkot

Szeptember 20-án délután lelkészbeiktatással egybekötött ünnepi istentiszteletet tartottak a református templomban, ahol a gyülekezet tagjai mellett megjelentek a környező települések református lelkészei, polgármesterei, valamint a helyi képviselő-testület tagjai.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

– Minél tökéletesebb egy közösség, annál nélkülözhetetlenebb minden egyes tagja. Abádszalók református közössége nem a világvárosok méretével rendelkezik, éppen ezért minden egyes tagja rendkívül fontos – húzta alá az igehirdetésben Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. – Márk, mindig törekedj az egyensúlyra – szólt az intelem a szószékről.

Az igehirdetést követően Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese végezte a fiatal lelkipásztor beiktatását. A hagyományoknak megfelelően átadta a hivatalba lépő lelkésznek a templom kulcsát, az Abádszalóki Református Egyházközség pecsétjét és a Szentírás egy példányát. – Légy hűséges ehhez a gyülekezethez, légy jó pásztora az itt élőknek – fogalmazott Koncz Tibor.

A beiktatási szertartás után a jelenlévő lelkésztársak egy-egy bibliai idézet kíséretében adták át az általuk képviselt gyülekezet üdvözletét és jókívánságait. A teljesség igénye nélkül Karcag, Törökszentmiklós, Tiszafüred, Kunmadaras, Tiszaszentimre, Tiszaroff, Tiszaderzs és Tiszaszőlős református közösségeinek nevében.

Az abádszalóki lelkész, Fazakas Márk rövid igehirdetését követően F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre megyei elnök, valamint Balogh Gyula polgármester kívánt sok sikert és hosszú, Isten áldását bíró szolgálatot.

– Gróf Széchenyi István egyszer azt mondta: A kiművelt emberfők sokasága határozza meg egy nemzet erejét. Úgy gondolom, nemcsak a nemzet, hanem egy település erejét is – mondta Balogh Gyula. – Biztos vagyok benne, hogy közösen fogjuk szolgálni Abádszalók gyarapodását – tekintett előre.

A helyi katolikus közösség üdvözletét Dr. Bagi Imre adta át a beiktatott református lelkésznek.

Az ünnepi alkalom után a résztvevők átvonultak a szomszédban található közösségi házhoz, ahol Fekete Károly és Koncz Tibor megáldották a közelmúltban megújult ingatlant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában