önkéntesek

2020.09.28. 07:00

Gimnazisták festették ki Örményesen a védőnői szolgálat váróját

Egyszínű falak helyett színes mesevilág várja a gyerekeket ezentúl az örményesi védőnői szolgálat rendelőjében. Az ötletgazda és a kivitelező három gimnazista lány, akik nyáron kezdték el kifesteni a várót – a kicsik legnagyobb örömére.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Beküldött fotó

Miközben a két jó barát, Micimackó és Malacka kézen fogva sétálgatnak, a pingvin, a kecskegida, a majom és az elefánt kíváncsian kukucskálnak az ajtó mögül, vajon ki lesz a következő páciens. Ilyen kedves mesefigurákban, pillangókban, tündérekben, pöttyös kalapú gombákban, színes lufikban gyönyörködhetnek azok a gyermekek, sőt, szülők is, akik az örményesi védőnői szolgálat várótermébe lépnek.

Nem volt ez mindig így, és nem is lenne ilyen vidám, színes a rendelő, ha három örményesi lány nem gondolja úgy nyáron, szívesen tenne valamit a kisebbekért. Nagy Dorina, Nagy Klaudia és Iványi Evelin ecsetet ragadtak, és egy hónap alatt az addig átlagos váróból igazi mesevilágot varázsoltak.

Nagy Klaudia (balra), Iványi Evelin (középen) és Nagy Dorina színes mesevilágot varázsolt az örményesi gyermekeknek a védőnői szolgálat várójában. A falak háromnegyed részét lefestették a gimnazisták, szinte mindenhová jutott egy-egy kedves mesefigura
Fotó: Beküldött fotó

– Azt szerettük volna, hogyha a gyerekek belépnek ide, akkor ne féljenek, jókedvűek legyenek, és egy kicsit elterelje a figyelmüket. Emellett úgy gondoltuk, hogy miközben nézegetik a mesefigurákat, nem unatkoznak várakozás közben. Az ötlet egyébként nyáron született. Eszembe jutott, hogy itt, Örményesen még nem nagyon volt ilyen jellegű kezdeményezés – mondta az ügyes trió egyik tagja, Nagy Dorina.

Mindhárom lány szolnoki gimnáziumba jár, a Széchenyi István Gimnázium és a Verseghy Gimnázium tizedikes és tizenegyedikes tanulói. Úgy gondolták, a nyári szünetet is hasznosan szeretnék eltölteni, ezért az ötlettel megkeresték a település polgármesterét, aki igent mondott a lányok kezdeményezésére.

– A körülbelül harminc négyzetméteres várónk falainak legalább háromnegyed részét lefestették a lányok, szinte mindenhol van egy-egy kedves mesefigura. Akárhová néz a gyermek, mindenhol boldogság fogadja – mondta az ezer lelkes település vezetője, Török Tamás.

A három lány augusztus közepén kezdte a munkát, temperával és akrilfestékkel vitték fel a falakra a színes mintákat, melyek azóta megszáradtak, és már tesztelték is a védőnőhöz érkező a gyerekek.

– Voltak már itt a váróban kicsik, és szerencsére nagyon tetszett nekik, nagyon örülünk annak hogy ilyen jól sikerült ez az akció – állapították meg mosolyogva a lányok.

Újabb akcióra készülnek a lányok

A három lány a védőnői szolgálat kifestésénél nem áll meg. Már egy másik kreatív ötleten törik a fejüket, melyben a polgármester is partner.

– A következő terv az, hogy a védőnői szolgálat előtti, jelenleg üres zöldterületet úgymond megtöltsük élettel. A lányokkal már elkezdtünk beszélgetni arról, hogyan lehetne ezt kivitelezni. Jelenleg ötletelnek, ám az biztos, hogy a parkot is mesefigurákkal díszítenénk, de már háromdimenziós formában.

– Arra törekszünk, hogy ezek a figurák minden szabálynak megfeleljenek, például ne legyenek balesetveszélyesek. Ellenben nagyon tartósnak kell majd lenniük, hiszen több évtizeden keresztül szeretnénk megőrizni a figurákat a helyi gyermekek számára – mondta Török Tamás polgármester.

A tervek szerint a kivitelezést jövő nyáron kezdenék, önkormányzati forrásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában