Kulturális örökség

2020.09.18. 15:30

Pótolják az elhalasztott programokat Kisújszálláson

A helyi városvédő és -szépítő egyesület pénteken pótolja az eredetileg április 17-ére szervezett, a műemléki világnap és a kulturális örökség napja alkalmából tervezett programjait.

Daróczi Erzsébet

Dr. habil Kovács Tibor fotóiból nyílik pénteken kiállítás a Piculás Civil Házban, melyet Ollé Erzsébet rendezett be

Fotó: Daróczi Erzsébet

Kezdésként 17 órakor újabb helyi védettséget jelölő táblát helyeznek el, ezúttal a Nagykun Klub falán, ahol az épület történetét dr. Ducza Lajos tiszteletbeli elnök eleveníti fel. A védettségi táblát Kecze István polgármester, Janó Lajos, a művelődési és ifjúsági központ igazgatója, valamint Tatár Zoltán egyesületi elnök leplezik le. Ezután a Kálvin parkban megkoszorúzzák Gaál Kálmán szobrát, aki 1878-tól egészen 1918-ig szolgálta a várost ügyészként és polgármesterként. Majd a Piculás Civil Házban átadják a Gaál Kálmán-díjat, amit dr. habil Kovács Tibor „Sötét-turisztikai barangolások amerikai popcsillagok nyomában” című vetített képes előadása követ. Ezzel párhuzamosan az „Ahogy tagjaink látják…” sorozat keretében megnyílik az „Óh, mondd, kis virág…” című fotókiállítás.

Jövő szombaton 10 órától az áprilisban elmaradt „Időutazás a gémeskút körül” programra várja az egyesület az érdeklődőket a Pásztorkodás Emlékhelyénél (József Attila – Gyep utca sarok). A nap során lesz karikáscsörgető, vízhúzó és pásztorétel főzőverseny, de kézműves, népzenei és lovasbemutató is, valamint kocsikázás és állatsimogató. A tájház 10 és 14 óra között tárja ki a kapuit.

Dr. habil Kovács Tibor fotóiból nyílik pénteken kiállítás a Piculás Civil Házban, melyet Ollé Erzsébet rendezett be
Fotó: Daróczi Erzsébet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában