Galériával

2020.10.03. 17:00

Adományokkal érkeztek a jótékonysági futásra Szolnokon

Az időjárás is kegyes volt a futni és adományozni vágyókhoz szombat délelőtt. A Lengyel Antal téren a Szandai Futóklub rendezvényére érkeztek az érdeklődők.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Fodor Orsolya

– Az esemény lényege a jótékonykodás mellett az egészség és a közösségi élmény – emelte ki Petrovay Zoltán szervező, a Szandai Futóklub vezetője, aki több mint tizenöt éve áll az adománygyűjtő programok élére Szandaszőlősön.

– A szokásos év eleji ruha- és állateledel felajánlásoknak szentelt események elmaradtak, ideje volt már megszervezni ezt a „hibrid” rendezvényt, amit a futással kapcsoltunk össze – mondta.

A téren körülbelül harmincan melegítettek és készültek az öt kilométeres távra. A futók ugyancsak ruha- vagy állateledel adománnyal érkeztek, akadtak viszont, akiket a sportolás helyett inkább csak a jótékony cél vonzott. Több, mint száz zsáknyi ruha és hatvan kilogrammnyi állateledel gyűlt össze.

– A csecsemőtől egészen a felnőtt ruhákig mindenfélét, de cipőket is kaptunk. A kutya- és macskatápok mellett állatfelszerelések is kerültek az együttműködő egyesületekhez. A Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítványnak gyűjtöttünk, akik a gondozottjaik között osztják szét a felajánlásokat, így biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő helyre kerülnek. Az állateledel a Kéz a Mancsért egyesületnek jutott – részletezte Petrovay Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában