segítség

2020.10.30. 14:00

Akadálymentessé tették a mikrobuszt Újszászon

Már egy akadálymentesített mikrobusz szolgáltatásait is igénybe vehetik a Zagyvaparti Idősek Otthona lakói e hónaptól.

Czakó Nóra

Dobozi Róbert polgármestertől megtudtuk, hogy a tavalyi év végén vásárolták a szinte újnak számító járművet, amit 2019-ben gyártottak, és még csak pár száz kilométert futott.

– Az otthon saját költségvetéséből elkülönített összeget az önkormányzat kiegészítette, így közös erővel sikerült beszerezni a mintegy kilencmillió forintba kerülő mikrobuszt. Az akadálymentesítés viszont már nem fért bele az előző évi büdzsébe – fejtette ki a városvezető. – Idén a koronavírus-járvány miatt nem tudtuk, hogyan alakulnak majd az idősotthon pénzügyei. A harmadik negyedévben azonban úgy láttuk, nem lesz gond, ezért utólag meg tudtuk valósítani az akadálymentesítést 1,3 millió forintból.

Ez a jármű nagy segítség az otthon lakóinak, akiknek időnként be kell menniük a megyei kórházba szakorvosi ellátásra vagy vizsgálatokra. Eddig ki kellett emelni őket a kerekesszékből, most viszont a rámpának köszönhetően a kerekesszékben ülve, kényelmesen utazhatnak a mikrobuszban – magyarázta Dobozi Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában