támogatás

2020.10.27. 19:00

Az állatokért fociztak Kengyelen

Lévai Ferenc és családja, a Kengyel LSE és a Szurkolók az Állatokért Egyesület jótékonysági rendezvényt szervezett a minap a kengyeli sportpályán a környék állatmenhelyeinek, valamint a helyi önkéntes tűzoltóinak számára.

Szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

A programokat Lázár Miklós, a helyi labdarúgó-szakosztály vezetője nyitotta meg, majd köszöntötte a támogatókat és a barátságos mérkőzést játszó csapatokat. Ezt követően a Kengyel LSE elnöke, Ökrös Kálmán galambász jóvoltából galambokat engedtek el a pályáról.

Fotó: Beküldött fotó

A találkozó előtt a Magyarországi Német Juhászkutya Egyesület Túrkevei Szervezete tartott ügyességi kutyabemutatót.

A meccsen – melynek kezdőrúgását Cozombolis Péter végezte el – két serdülő csapat játszott egymással: a TVSE (Túrkeve) és a Kondorosi TE.

Lantai Laura, pedagógus és az egyesület tagja szerint azért ez a két együttes csapott össze, mert a 2020 júniusában újjáalakuló Kengyel LSE jelenleg csupán 7-13 éves utánpótláskorú gyermekeket tud foglalkoztatni, így a serdülő korosztály a TVSE színeiben játszik. Hozzátette a fiatalok ragaszkodnak egymáshoz, így mindenképpen együtt szerettek volna maradni, a Kondorosi TE pedig a jó baráti kapcsolatnak köszönhetően vállalta a mérkőzést.

A két félidő közti szünetben Csordásné Fejes Renáta zumba show-val szórakoztatta a kilátogatókat.

A mérkőzés után sor került az egy hónappal ezelőtt meghirdetett, Gyermekek az állatokért rajzverseny eredményhirdetésére, a legszebb rajzok pedig a menhelyek falait fogják díszíteni.

Fotó: Beküldött fotó

Igazi sportszerűségre vall, hogy a fiatal labdarúgók sem érkeztek üres kézzel. Állateledeleket vittek és helyezték el az adománygyűjtő asztalon. Az állateledeleket a Szurkolók az Állatokért Egyesület a menhelyekre szállította és egy jelentős részét a mezőtúri Kóborka Túri Állatvédőknek juttatták el.

Lendvai Laura elmondta, rengeteget dolgoznak a sportéletért a településen és bár lassan tud az egyesület újjáépülni, az ott élők szeretete segít nekik abban, hogy ne adják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában