Galériával

2020.10.29. 17:30

Béres cseppel támogatja a pedagógusokat a szolnoki gyógyszergyár

Jelentős adománnyal segíti a pedagógusok egészségének megőrzését a Béres Gyógyszergyár. Dr. Béres József, a gyógyszergyár elnöke csütörtökön a vállalat szolnoki telephelyén jelentette be, hogy a Klebelsberg Központon keresztül 81 720 üveg Béres cseppet ajánlanak fel a központhoz tartozó intézmények tanítóinak és tanárainak. A felajánlás értéke mintegy 138 millió forint.

Hartai Gergely

Fotó: Csabai István

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke beszédében megköszönte az adományt, majd hangsúlyozta, minden pedagógusnak jól esik, ha nem csupán a saját szakmájukból gondolnak rájuk, hanem máshonnan is.

– Szeptember óta komoly lépéseket tettünk a járvány visszaszorítása érdekében. Az iskolákban látszik, hogy a gyerekek megszokták, a közösségi terekben vigyázniuk kell egymásra – hívta fel a figyelmet.

Az átadóesemény vendége volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára is. Dr. Maruzsa Zoltán emlékeztetett, az elmúlt hónapokban váratlanul tört rá a világra a koronavírus-járvány.

– Már kezdetben egyértelművé vált, hogy a hazai oktatási rendszert is az új kihívásokhoz kell igazítani. Különösen így volt ez a járvány első szakaszában, amikor még sehol sem rendelkeztek tapasztalatokkal, hogy hogyan kezelhető a vírus az iskolákban. Éppen ezért mindenki a lehető legóvatosabban járt el, ahogyan a magyar kormány is, amikor március elején arról döntött, digitális munkarendben folyjon az oktatás – fogalmazott.

Dr. Maruzsa Zoltán hozzáfűzte, a felajánlás esetében egy olyan készítményről beszélhetünk, amelynek hatását, és a magyar társadalmon belüli elismertségét mindenki jól ismeri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában