Digitális oktatásra álltak át a református gimnáziumban Karcagon

A járványügyi készültséget kezelő intézményi intézkedési terv alapján – a fenntartó Karcagi Református Egyházközség vezetőjével egyeztetve és annak jóváhagyásával – a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégiumban november 2-ig tantermen kívüli, digitális munkarendet rendeltem el – tájékoztatta hírportálunkat Gyökeres Sándor igazgató.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Mint megtudtuk, az intézkedésre azért volt szükség, mert az iskolában tanító pedagógusok és diákok között is pozitív eredményt mutatott a koronavírus-teszt. Az iskolavezetés szerette volna megvédeni a járvány terjedésétől a tanulókat, pedagógusokat, dolgozókat, ezért zárták be az intézményt a kollégiummal együtt.

A digitális oktatás jelenleg az iskola minden diákja részére a Moodle-rendszerben folyik, a kollégisták is hazaköltöztek a bezárás idejére. A jelenlegi információnk alapján az első hagyományos tanítási nap november 2-a lesz, addigra ismét átfertőtlenítik az összes épületet a kollégiumtól, a műhelyeken, tornatermen át a tanügyiig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában