klubok

2020.10.11. 14:00

Több közösségi eseményt is szerveznek Szolnok déli városrészében

A Contact MKSZ működteti a déli városrészben az Újvárosi Fejlesztési Irodát, melynek belső és közösségi terei különböző pályázati forrásokból teljesen megújultak.

Kovács Berta

Szüreti báloztak a nyugdíjasok

Forrás: Beküldött fotó

– A városrész lakossága ma már közösségi házként tekint az ingatlanra, a civil szervezetekkel együtt igénybe is veszi azt – adott helyzetképet Hevesi-Tóth Györgyi irodavezető.

A folyamatos létszámbővülésen túl jelenleg negyvenfős tagsággal itt működik az újjáalakult Napsugár Nyugdíjas Klub, amely szeptemberben több közösségi eseményt szervezett. Például hagyományteremtő céllal szüreti bált is tartott, amire a TE + ÉN Nyugdíjas Klub mellett a Szépkorúak Klubját is meghívta.

Népszerű továbbá a kulturális, a gasztro, illetve az ifjúsági és rekreációs klub. Újdonságként gyógytorna-szolgáltatást is bevezettek, amire nagy az igény. A partnerszervezetek révén sport- és rekreációs, valamint családi napot is rendeztek. Idén először adták át a városrész legszebb kertje és virágoskertje címet, ezzel is ösztönözve a lakosságot a környezet rendben tartására.

Szüreti báloztak a nyugdíjasok
Fotó: Beküldött fotó

– Az intézmények vezetői és a civil szervezetek összefogásban tevékenykednek, és sok mindenben számíthatnak a körzet önkormányzati képviselőjére. Őszi programjaink között szerepel egy foglalkoztatási nap megszervezése, egy bűnmegelőző előadás-sorozat a szépkorúaknak, egy világutazó interaktív bemutató, és lesznek ruhabörzenapok is – osztotta meg lapunkkal Hevesi-Tóth Györgyi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában