Galériával

2020.10.11. 11:30

Veterán Skodák gördültek be a szolnoki Reptárba

Veterán Skodák sorakoztak a Reptárban szombaton. A Magyarországon egyedülálló, gyári állapotú 130-as injektoros szocialista gépcsodát is megcsodálhatták az érdeklődők. A repülők árnyékában több, mint tíz különleges darab gyűlt össze.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Csabai István

Szombat reggel a Reptár melletti parkolóban gyülekeztek a szocialista gépjárműipar csodái, majd együtt álltak be a repülőmúzeum területére. Veterán Skoda találkozóra várták az érdeklődőket. Voltak eredeti állapotukban megőrzött autók, de teljes restauráláson átesett minőségi tanúsítvánnyal rendelkező darabok is.

Ferge Zoltán szervező elmondta, hogy saját Skodája egyedülálló Magyarországon, hiszen gyári állapotában őrizte meg a 135 GLi injektoros típust.

– Látszódik rajta a harmincegy év nyoma, különlegessége mégis az, hogy jó állapotban van, hétköznapi használatra is alkalmas. Nem esett át felújításon, úgy van, ahogy a gyárat elhagyta – emelte ki, majd autószeretetének gyökereiről is beszélt.

– A nyolcvanas években szinte mindenkinek volt valamilyen kötődése a Skodákhoz, ha a családban nem is, de a rokonságban biztos akadt egy-egy. Mára már nagyon eltűntek az utakról, mi próbáljuk fenntartani. A különleges darabok ritkaságszámba mennek, mégis a múltat elevenítik fel – hangsúlyozta. Hozzátette: a coupé fajták egyébként sem voltak túl gyakoriak.

A Veterán Skoda találkozó baráti összejövetelből nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé.

– 2004 óta minden évben tavasszal találkozunk Egerben, idén a járványhelyzet miatt sajnos ez a rendezvény elmaradt. De a már négy-öt éve hagyományos őszi túránk helyszínéül ebben az évben Szolnokra esett a választás. Kezdetben úgy volt, hogy barátok néhány autóval találkoztunk, aztán később barátnővel, felújított autóval, feleséggel, egy majd két gyerekkel érkeztünk, így alakult az egész egy nagy családdá. Olyan eset is előfordult, hogy a családon belül már a második generációnak adták át az autót – mondta.

A járműveket mindenki körbejárhatta, akadt, amelyikbe bele is lehetett ülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában