online verseny

2020.10.29. 11:30

Videóra vették mesemondásaikat a mezőtúri diákok

Ismét megrendezték a már hagyománynak számító mesemondó versenyt a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban, amelynek eredményhirdetését a közelmúltban tartották. Mint a legtöbb eseményt és programot, a koronavírus miatti helyzetben idén ezt is rendhagyó módon szervezték a könyvtárosok.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Az eredményhirdetésre a helyezést elért gyerekek és felkészítőik kaptak meghívást

Forrás: Beküldött fotó

– Országszerte szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján tartják a magyar népmese napját. Mivel nem a megszokott módon bonyolítottuk a versenyt, némi időbe telt az értékelés is – kezdte Vig Gabriella gyermekkönyvtáros. Elmondta, azt kérték a nevezőktől, hogy mondják videóra a kiválasztott mesét, majd az interneten keresztül továbbítsák az intézménybe.

– Harminchét pompás mesevideó érkezett! Nagyon örültünk a gyerekek lelkesedésének. A három korcsoportra osztott meséket három külön zsűri értékelte. A versenyzőknek nem okozott gondot a szereplés ezen formája, talpraesetten, ügyesen adták elő a történeteket – részletezte lelkesen Gabriella. Kiemelte, minden évben öröm számukra, hogy sok kisdiák indul a megméretésen. Végül az idei eredményhirdetést utólag szervezték, az eseményre a helyezést elért gyermekek és felkészítőik kaptak meghívást.

Az eredményhirdetésre a helyezést elért gyerekek és felkészítőik kaptak meghívást
Fotó: Beküldött fotó

– Természetesen a higiéniai szabályok betartása mellett fogadtuk az érkezőket. Az első három helyezettet és a különdíjasokat jutalmaztunk. A korcsoportok első és második, harmadik és negyedik osztály, valamint a felső tagozatosok szerinti bontásban voltak. Persze mindenki nagyon ügyesen teljesített, a kedves kis mesék videóit a Mezőtúr Városi Televízióban is láthatták az érdeklődők – részletezte a könyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában