Galériával

2020.11.26. 19:00

A térségben őshonos kocsányos tölgyeket ültettek a Tisza-tónál

Tizenötmillió forint értékben ajánlott fel területi horgászjegyeket a környező kórházak dolgozóinak a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Ezt Hegedűs Gábor, a társaság ügyvezetője jelentette be november 26-án a tiszafüredi Horgászati Központ előtt, a vízparton rendezett faültetésen.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A kórházanként száz-száz darabos horgászjegy-felajánlásból öt, a Tisza-tó körül működő kórház kap. Így a szolnoki, a karcagi, a debreceni, az egri és a miskolci intézmények dolgozói juthatnak 2021-ben érvényes területi jegyekhez. Hegedűs Gábor elmondta: A jegyeket legkésőbb januárban átadják a kedvezményezettek részére, mellyel nagyrabecsülésüket és tiszteletüket szeretnék kifejezni.

– A faültetés mindig derűt sugároz, mert fát az ültet, aki bízik a jövőben – szólt az egymástól jó két méterre álló szájmaszkos önkéntesekhez.

– A Tisza ártereit hajdan a tölgy, kőris, szil ligetek jellemezték. Mára a kocsányos tölgy megritkult fája a Tisza-partnak, ezért is örömteli, hogy ma ilyen, a térségben őshonos csemeték kerülnek végleges helyükre – magyarázta.

A választás illik ahhoz a természeti értékhez, amit Tisza-tónak nevezünk. Egyben jelképezi az őshonos természeti értékek iránti tiszteletet és elkötelezettséget. Elhangzott, hogy az évszázadokat is megélni képes fák közös elültetése üzenetet hordoz. Azt, hogy bíznak a Tisza-tó jövőjében és hosszútávú fenntarthatóságában. Az ültetésen részt vett F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre megyei elnök, valamint Lovas Attila, a Kötivizig igazgatója.

Az ügyvezető bejelentette, hogy a Tisza-tó halgazdálkodását végző társaság kórházanként száz darab területi horgászjegyet ajándékoz a kedvezményezett kórházak dolgozóinak. Hozzátette: A tapasztalatok azt mutatják, hogy szabálykövetők a Tisza-tavi horgászok, folyamatosan csökken a szabálysértések száma. Emellett az ország legjobbjának nevezte a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. halőrzéssel foglalkozó csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában