Online követhetőek a Jászkerület kulturális programjai

A kulturális tartalmakat a világhálón keresztül igyekszünk eljuttatni a lakossághoz – mondta Dukai Rita, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője csütörtökön, a járványügyi korlátozások Jászberény kulturális életét érintő változásairól tartott sajtótájékoztatóján.

Illés Anita

Fotó: Illés Anita

Számos előre tervezett és már megszervezett rendezvényt lemondtak. Bezárta kapuit a Lehel Film-Színház, így elmaradnak a filmvetítések, klubkoncertek, a filmklubok vetítései, a Családi Matiné és a Slam Poetry. A jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt nem tarthatják meg többek között a Kowalsky meg a Vega közönségtalálkozóját, Rákász Gergely karácsonyi koncertjét, a helyi kórusok adventi hangversenyét és a Palotásy János Zeneiskola növendékeinek ünnepi koncertjét sem. Elmarad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és Sas Dániel zongoraművész közös koncertje, a Bakancslista sorozat előadása, a Játékos Nap és a Mézeskalács Futam is. Hozzátette: azon dolgoznak, hogy az adventi időszakra tervezett rendezvények egy részét felvételről, interneten keresztül juttassák el a közönséghez.

Megtudtuk azt is, hogy díszkivilágítással ünneplőbe öltöztetik a város főterét. Előreláthatóan Réz Lóránt orgonaművész és művész barátainak december 20-ra tervezett ünnepi koncertjét szintén felvételről láthatják a klasszikus zene kedvelői. Az alkotónapokat, kézműves felnőtt programokat, a Luca napot online módon tervezik megtartani. A városi könyvtár is bezárt, ezért a Hónap meséje programsorozat következő előadására már szintén az online tér ad lehetőséget.

Az elmaradt rendezvények belépőjegyeit november 30-ig váltják vissza a Lehel Film-Színház jegypénztárában hétfőtől péntekig, 11 órától 19 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában