Birtokvédelmi eljárás

2020.11.04. 07:00

A zajra panaszkodnak Szolnokon

A Vas Gereben és a Berzsenyi utcák között nemrégiben egy járműkereskedés nyílt, s mióta üzemel, a környéken rendszeresek a különféle hanghatások, motorbőgetések, kilyukadt kipufogók durrogásai, a vállalkozást üzemeltető család és a rokonság tagjainak hangoskodása.

Mészáros Géza

Nemcsak nappal, de este, sokszor még éjjelbe nyúlóan is, panaszolta egy környékbeli idős férfi. Elmondása szerint a térség a kereskedés megnyitása óta ráadásul nagyon szemetes lett. A panaszos elmondta, hogy a lakóövezeti kertes házakban élők elsősorban idős emberek és nem mernek szólni az autópiac tulajdonosainak. A hivatalokhoz és a hatóságokhoz sem nagyon mernek névvel és címmel fordulni, mert tartanak az autókereskedést üzemeltetőktől.

A problémával megkerestük a polgármesteri hivatalt. Az illetékes osztály munkatársa elmondta, ismerik az idős férfit és az ügyet is.

Számára többször teljes­körűen, részletesen elmagyarázták már, hogy indíthat birtokvédelmi, birtokháborítási hatósági eljárást a jegyzőnél, ám a kérelem benyújtása a jogszabályok szerint csak névvel és címmel történhet meg.

Azt is közölték már, hogy a korábbi hivatali vizsgálatok alapján a bejegyzett vállalkozás jogszerűen működik. Jelezték az idős férfinak, hogy panaszbejelentéssel is élhet, a hivatal a panaszos nevét és címét zárt körűen kezeli, és közigazgatási eljárás keretén belül intézkedik. A hivatal munkatársa elmondta, hozzájuk az idős úrtól eddig semmilyen bejelentés nem érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában