egyedi élethelyzetek

2020.11.12. 14:00

Befejezte második kötetét a törökszentmiklósi Polgár Zsuzsa

Tavaly adta ki első önéletrajzi könyvét az egykori szépségkirálynő, Polgár Zsuzsa, „Egy műkörmös naplója” címmel. A pergő, cselekményekben bővelkedő történet a valóságon keresztül mutatja be azt, hogy miként boldogul egy nő egyedül egy idegen országban, vagy hogy milyen tragédiák rejlenek a milliomos feleségek látszólag csillogó élete mögött. A szereplők története most folytatódik, sőt, újakat is megismerhetünk az egy hete megjelent második részből.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Beküldött fotó

– Még bőven voltak történetek a tarsolyomban. Az olvasóim is egyre többet érdeklődtek, hogy mikor jelenik meg a második rész, ezért kezdtem el még időben írni – meséli Zsuzsa, aki tavasszal látott hozzá a történet folytatásának. Ahogy szinte mindenkinek a pandémia idején, neki is otthon kellett maradnia, így teljes erővel a kötetre koncentrálhatott. Hozzáteszi, néhány részt már korábban megírt, de azokat az első könyvből kihagyta. Akkor ugyanis már tudta, a történetnek még nincs vége.

Egy hete jelent meg Polgár Zsuzsa könyvének folytatása, Egy műkörmös naplója 2. címmel
Fotó: Beküldött fotó

A tavaly kiadott Egy műkörmös naplója című kötet és a most megjelent második rész azt az időszakot mutatja be, amikor a fiatal lány Magyarországot és családját hátrahagyva, a spanyolországi Mallorca szigetére költözött, munkát vállalt, később saját vállalkozásba kezdett. A pörgős, izgalmas cselekményen keresztül számtalan élethelyzetbe is bepillanthat az olvasó, gazdag nőkébe, külföldön szerencsét próbáló fiatalokéba és persze az íróéba is.

– A történet ott folytatódik, ahol az előző rész abbamarad, de vissza-visszatekint az első könyvre is. Akiknek a történetét az elsőben nem fejeztem be, a másodikból kiderül a sorsuk, és persze felbukkannak új szereplők is – árulja el az új könyvről.

– Akik eddig olvasták, nagyon izgalmasnak, sőt, még érdekfeszítőbbnek találták, mint az első részt. Amikor ezt hallottam, nagyon megkönnyebbültem. Kicsit tartottam attól ugyanis, hogy mint például filmeknél is gyakran tapasztalható, az első rész általában jobban tetszik a közönségnek. Ez az én esetemben szerencsére nem így történt – mondja Zsuzsa, aki a nagy érdeklődésre való tekintettel azon gondolkodik, legyen-e még folytatás.

Mindenkinek tanulságos lehet

Ahogy az elsőt, a második részt is ismert emberek ajánlották. A folytatást a közkedvelt énekesnő Judy, valamint Korcsmár Zsolt, válogatott magyar labdarúgó is méltatta. Ezekből kiderül, bár a történet elsősorban nőkről szól, de nem csak nőknek.

– Mindenkinek tanulságos lehet, hiszen a férfiak női szemmel láthatnak bele a történésekbe, melynek segítségével talán kicsit jobban beleláthatnak a női lélek rejtelmeibe is – mondja a könyv tanulságáról a szerző, Polgár Zsuzsa.

– A nőknek pedig az önbizalmuk erősítésében segíthet, hiszen a történetem azt mutatja be, hogy ki lehet, sőt ki is kell lépni egy olyan kapcsolatból, amely már nem épít, hanem rombol. Azt is megmutatja, hogy egy nő is boldogulhat egyedül a nagyvilágban, ha vannak céljai és elég kitartása hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában