Adócsökkentés

2020.11.10. 07:00

Cégeket csábítana Tiszapüspöki

Másfél százalékról egy százalékra csökkentik jövő év január elsejétől az iparűzési adó mértékét a településen.

Molnár-Révész Erika

Ezzel az önkormányzat célja az, hogy minél több cég települjön be a Püspöki külterületén álló ipari övezetbe. A döntést már megszavazta a képviselő-testület.

– Az M4-es gyorsforgalmi út építésével lesz egy közlekedési csomópontunk, mely kettészeli az ipari övezetünket – mutatott rá Bander József polgármester.

– Kitartok amellett, hogy további lépéseket kell tennünk ahhoz, hogy ezt az optimális helyzetet kihasználva, minél több új vállalkozás betelepüljön hozzánk – számolt be az adócsökkentés okáról Bander József polgármester. Hozzátette, az adókedvezményt néhány évig biztosan fenntartanák, hiszen a vállalkozásoknak is idő kell ahhoz, hogy beinduljanak, és profitot termeljenek.

– Számos kedvezményben részesülnek munkahelyet teremtő, illetve fejlesztéseket végrehajtó cégek, ezt kívánjuk erősíteni az adó mérséklésével. Ezenkívül további tizenöt százalékos mentességet biztosítunk a beruházások után, ez további segítséget jelenthet. Bízunk abban, hogy ezzel a döntéssel kiléphetünk a nagyobb városok árnyékából, melyek előrébb járnak az ipari parkok beépítettségének tekintetében. Látjuk, a mostani másfél százalékkal mekkora bevételre számíthatunk, ha ez a fél százalékos csökkentés beválik, a település több lábon állhat, ami hosszú távon nagyobb biztonságot jelent – vélte a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában