előkészületek

2020.11.21. 11:30

Hangulatos fényekkel öltöztetik ünnepi díszbe Jászberényt

Nem lesznek programok, nem lesz adventi vásár, de az utcákra így is megérkezik a karácsony a díszvilágításoknak köszönhetően.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Megkezdődött a karácsonyi díszkivilágítás felszerelése a városban. A koronavírus járvány miatt az idei adventi időszak más lesz, mint a korábbiak. Elmarad a hagyományos programsorozat, valamint az adventi vásár is, de az önkormányzat igyekszik karácsonyi hangulatot teremteni azzal, hogy ünneplőbe öltöztetik a város fő útjait, tereit, épületeit.

A munkálatokat a Jászkerület Nonprofit Kft. szervezi, a cég megbízott alvállalkozója pedig november 27-ig felszereli a díszkivilágítást a kijelölt helyeken. Napkerék, csillag és hópehely motívum is van a kandeláberekre került elemek között. A Conselve teret fényszökőkút világítja majd meg.

Képszöveg: A napokban szerelték fel a világító eszközök egy részét.
Fotó: Gémesi Balázs

Feldíszítik többek között a Lehel Vezér teret, a Szentháromság teret, a Déryné Rendezvényház, Lehel Filmszínház és polgármesteri hivatal épületét, a városi Zagyván átívelő fahidat is. Fényfolyosót alakítanak ki a Promenád és a Fürdő utcában. Porteleken három fenyőfát díszítenek fel karácsonyra. Az ünnep fényei először november 29-én, advent első vasárnapján gyulladnak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában