Szatmári cégcsoport

2020.11.21. 17:00

Közel másfél milliárdból bővítették raktárbázisukat Jászberényben

A járványhelyzet miatt rendhagyó módon, virtuálisan adták át a Szatmári cégcsoport egymilliárd-háromszázhatvanmilliós raktárbázis-kapacitását növelő beruházását a napokban.

Illés Anita

A fejlesztéshez a magyar kormány a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében hatszáznyolcvanmillió forintot biztosított.

A száz százalékban magyar tulajdonú cégcsoport több mint húsz éve meghatározó szereplője a hazai gazdasági életnek. Az automatizált raktárral gyorsabbá és kiszámíthatóbbá vált a Szatmári-áruházak ellátása, valamint új szaküzleteket is nyithatnak. Jászberényi telephelyén jelenleg száznyolcvanöt fő dolgozik – tudtuk meg a közzétett videófelvételből.

– A kormány a járványhelyzetben is elkötelezett a munkaalapú gazdaság mellett. Az új gazdaságvédelmi intézkedések célja, hogy támogassák a magyar munkaadókat abban, hogy folytatni tudják tevékenységüket – mondta Varga Mihály a Szatmári Kft. fejlesztésének virtuális átadóján.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy ennek egyik eszköze a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program, melynek keretében eddig kétszáznyolcvanegymilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon. Ehhez száztizenhatmilliárd forint vissza nem térítendő támogatás érkezett. Kiemelte: a munkahelyek védelmével, az adócsökkentések folytatásával és a beruházások támogatásával hazánk megerősödve kerülhet ki a válságból, és a járványt követően visszatérhet arra a dinamikus növekedési pályára, amelyen az elmúlt években haladt – számolt be az eseményről a kormany.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában