segítő kutya

2020.11.08. 14:00

Kutyaterápiás foglalkozáson vettek részt a nagykörűi negyedikesek

A Nagykörűi Művelődési Házban a Petrovay György Katolikus Általános Iskola negyedik osztályosainak tartottak kutyaterápiás foglalkozást.

Szoljon.hu/V.B.E.

dav

Forrás: Beküldött fotó

Flasch Péterné Zita szociálpedagógus, terápiás kutyafelvezető Szantál nevű terápiás kutyájával várta a gyerekeket a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával. Szantál kutya mudi fajta, kiképzett készségfejlesztő, fogyatékkal élő gyerekek fejlesztését is segíti. Például a számolást könnyebb úgy tanulni, ha azt figyelik, hányat ugat a kutya. Terápiás kutyáival rendszeresen tart foglalkozásokat a Liget úti iskolában is Szolnokon.

A nagykörűi gyerekek megnézhették, mire képes a kutya vezényszóra és megtanulták azt is, hogy kézmozdulattal irányítsák. Nagyon élvezték, hogy a kutya ilyen készséges és ők is tudják irányítani, hiszen egy terápiás kutyának minden körülmények között szót kell fogadnia. A foglalkozáson ösztönzést kaptak a felelős állattartásra. Találós kérdéseket is meg kellett válaszolniuk és aktivizáló játékokat játszottak az igazán rendkívüli könyvtári órájukon.

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában