kilapított útpadkák

2020.11.20. 11:30

Másfél éve folytatják az akadálymentesítést a szolnoki lakótelepen

Van, akinek életveszélyes, van akinek „csak” veszélyes és van, akinek kényelmetlen a magas padkákon manőverezés.

Szoljon.hu/V.B.E.

Tasnádi Zoltán (balra) és Rehó János, a Bartók Béla út, Széchenyi körút csatlakozásánál.

Forrás: Beküldött fotó

Akadálymentesítés zajlik a Széchenyi városrészben, tájékoztatták hírportálunkat Rehó János és Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselők. Fontosnak tartják, hogy a járdaszegélyeket átvizsgálják a városrészben. Rehó János szerint a kerekesszékeseknek a magas járdaszegélyek életveszélyesek, a babakocsisoknak veszélyesek, a kerékpárosoknak pedig problémásak.

Legutóbb a Fényes Adolf utcánál oldódott meg a magas perem problémája
Fotó: Beküldött fotó

– Rengeteget járok a városrészben, hiszen itt lakom és itt is tanítok. Beszélek szülőkkel, nagyszülőkkel, kisgyerekesekkel. Mozgássérültekkel is, akinek a Hild Viktor úton van a központjuk. Egyszer felborult valaki egy ilyen magas padkán kerekesszékkel. Szerencsére nem lett komolyabb baja. Azóta konkrétan vadásszuk ezeket a helyeket, ahol be kell avatkozni – mondta el Rehó János.

– Lefotózzuk az átépítést igénylő helyszíneket, ezután előterjesztjük és a költségvetés függvényében a városüzemeltetés elvégezteti a munkákat. Egész sor ilyen átépítésen vagyunk túl, az én körzetemben négy-öt, Jánoséban még sokkal több, hiszen ő kezdte el ezt a folyamatot. A további tervek között szerepel végig a kerékpárúton a szükséges pontok átépítése, a Pozsonyi úti aluljárótól a piros iskoláig – vázolta Tasnádi Zoltán.

Tasnádi Zoltán (balra) és Rehó János, a Bartók Béla út, Széchenyi körút csatlakozásánál.
Fotó: Beküldött fotó

Koronavírusos lett az önkormányzati képviselő

– Sajnos pozitív lett a tesztem, így nem csak tíznapos karanténban vagyok, de a tünetek is jelentkeztek. Ólomlábakkal kezdődött, ízületi fájdalmakkal, izomfájdalmakkal folytatódott. Azután láz, gyengeség, ízlelés és szaglás elvesztése, vagyis típusos tüneteim vannak – mondta a tanárként dolgozó Rehó János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában