Bosnyák Vendel

2020.11.04. 14:00

Országos bajnok lett az ifjú mezőtúri autókrosszos

Országos bajnoki címet szerzett az ifjú túri autó­krosszversenyző, Bosnyák Vendel, miután megnyerte a közelmúltban rendezett keceli Pintér Autocross Bajnokságot.

Szabó Lilla Laura

Bosnyák Vendel és vasszöcskéje, amely végig megbízható „társnak” bizonyult

Fotó: Bosnyák Nadin

– Ez volt a szezonzáró verseny, melyre mindenki úgy érkezett, hogy nyernie kell. Óriási volt a tét, emiatt rám is hárult bőven nyomás, de nagy erőkkel vetettem bele magam a futamokba. Super Buggy kategóriában indultam a saját vasszöcskémmel. Most sem hagyott cserben, elégedett vagyok a teljesítményével – nyilatkozta a fiatal versenyző. Hozzátette, az izgalmakat az időjárás is fokozta, szakadó esőben, hatalmas sárban rótták a köröket.

– Nagy csaták alakultak ki, senki sem engedett. A csúszós pálya pedig csak még inkább nehezítette a dolgunkat. De emiatt izgalmasabb, élvezetesebb is volt a versenyhétvége – tette hozzá. Vendel minden futamot megnyert, maga mögé utasítva a többi tizenegy indulót. Büszke eredményeire, és már elszántan várja a jövő évi folytatást.

Bosnyák Vendel és vasszöcskéje, amely végig megbízható „társnak” bizonyult
Fotó: Bosnyák Nadin

– Hatalmas öröm ez nekem és mindenkinek, aki mellettem áll. Bízunk benne, hogy jövőre a vírus már nem szól bele a szezonba. Terveink között szerepel a magyar bajnokság és jó néhány közép-európai bajnoki futam, ezekre készülünk majd gőzerővel – részletezte a túrkevi KSZC Ványai Ambrus Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzőse. Az intézményben is büszkék a fiatalra, egy emberként szorítanak érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában