Tóth Éva

2020.12.18. 11:30

Az év iskolarendőrének választották a karcagi rendőr századost

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes „Az év iskolarendőre” elismerésben részesítette Tóth Éva rendőr századost, a Karcagi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának kiemelt fővizsgálóját. A díjat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes adta át részére.

Daróczi Erzsébet

Tóth Éva a díjjal

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008-ban indította el az iskolarendőr programot, melynek célja az volt, hogy lehetőség szerint minden általános iskolának legyen egy iskolarendőre, aki közvetlen kapcsolatban áll az iskola vezetésével és a diákokkal – tudtuk meg Tóth Évától.

– A kistelepüléseken főleg fontos ez a rendőri munka, ott előszeretettel keresik meg a kollégákat a pedagógusok, és kérnek segítséget, ha egy gyermekkel viselkedési probléma van, de baleset- és bűnmegelőzési oktatást is tartunk az intézményekben. Minden évben rendezünk kerékpáros közlekedési versenyeket, sajnos idén ez a vírushelyzet miatt elmaradt, de majd jövőre pótoljuk – mondja Tóth Éva, akitől megtudtuk, 1994-ben szerelt fel rendőrnek. Az iskola elvégzése után Törökszentmiklóson kezdett, majd Tiszafüredre került, s 2016 óta a Karcagi Rendőrkapitányságon dolgozik.

Tóth Éva a díjjal
Fotó: Daróczi Erzsébet

S hogy miért lett rendőr?

– Megmondom őszintén, amikor gyerek voltam, nagyon népszerű volt a tévében a Linda sorozat, az is közrejátszott a pályaválasztásomban. Amióta felszereltem, közlekedésrendészeti területen dolgozom, ennek is megvan a maga szépsége, hiszen nincs két egyforma helyszín. Iskolarendőrként pedig a gyerekkel nagyon jó foglalkozni, kedvesek, figyelmesek, szeretik az előadásokat, vetélkedőket.

Tóth Éva elmondta, kikapcsolódásként szeret sütni, három éve cukrásztanfolyamot is végzett. Az első tortát gyermekem születésnapjára készítettem, s azóta kikapcsolódásként is sütök kreatív tortákat a családomnak – mondja az év iskolarendőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában