Beruházás

2020.12.30. 16:30

A jászkarajenői lovascentrum épületei teljesen elkészültek

Teljesen elkészültek a lovascentrum épületei Jászkarajenőn, ahol már csak a külső környezet kialakítása van hátra.

Hartai Gergely

Elkészültek az új létesítmények a fogathajtó pályán

Fotó: Mészáros János

A közelmúltban számoltunk be róla, hogy a terveknek megfelelően haladnak a község lovasturisztikai központjának építési munkálatai.

A helyi komplexumtól azt remélik, hogy az akár a mindennapos testnevelésben is fontos tényező lehet. Mindemellett kiemelkedő színteret biztosít majd magas színvonalú lovasprogramoknak, hagyományőrző eseményeknek, pusztakocsikázásnak, különféle táboroknak, ahogyan rendezvényközpontként is funkcionálna a jövőben.

Az előzetes tervek szerint a versenyszerű fogathajtástól a lovasoktatásig szinte valamennyi sportolási lehetőségnek otthont adna a terület, melynek fejlesztése decemberben mérföldkőhöz érkezett. A beruházás során elengedhetetlen munkálatok a befejezéshez közeledtek.

– A lovascentrumunk épületei immár teljesen elkészültek. Most már csak a külső környezet kialakítása van folyamatban. Ezek a munkálatok várhatóan az időjárás függvényében haladnak előre – beszélt a község egyik legnagyobb fejlesztéséről a falu polgármestere.

Palya István hangsúlyozta, kialakították már a vizesblokkokat és a téli lóistállót, amely a legfontosabb infrastrukturális helyiségekkel is rendelkezik. Felépültek ugyanakkor az öltözők, az oktatóterem, tíz lóbox, de a többfunkciós csarnokuk is használatra kész.

Megtudtuk, a lovassport mellett turisztikai és szabadidős célokat egyaránt kiszolgáló létesítmény mintegy 270 millió forintból létesült.

A centrum épületeinek kialakítása pedig a várakozásoknak megfelelően, időben ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában